Siapa yang pernah ke IKEA pasti kagum dengan perabot mereka yang sangat ringkas tetapi masih memukau. Pihak IKEA juga menyediakan banyak perabot display bagi sesiapa yang mahu mencuba sebelum membuat pilihan untuk membeli.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)
Tetapi lain pula yang berlaku di China. Pelanggan IKEA di sana kini lebih cenderung untuk mencuba perabot-perabot mereka dalam masa yang sangat lama. Mereka mengambil peluang untuk ‘mencuba’ perabot display yang disediakan dengan sepenuh hati.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)

Kami tidak pasti adakah mereka terlampau menyukai perabot di gedung IKEA ataupun memang tujuan asal mereka ke situ adalah untuk tidur di sana semata-mata.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)Yang pastinya perkara ini memberikan satu masalah serius buat pihak pengurusan IKEA dan para pekerja mereka.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)

Pekerja-pekerja IKEA di China terpaksa melakukan tugasan tambahan iaitu memantau dan mengejutkan pelanggan yang tidur di perabot mereka.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)Mereka juga mendakwa selepas seorang pelanggan dihalau, akan ada orang lain yang datang dan tidur di tempat yang sama dan ianya berulang beberapa kali setiap hari.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)Anda boleh lihat betapa seriusnya masalah ini.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)

Diharapkan pelanggan IKEA di Malaysia tidaklah seteruk ini.Ratusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)Kami nasihatkan jika anda merasa terlalu letih dan penat, elok ditangguhkan saja niat untuk membeli-belah supaya anda tidak dihalau kerana tidur atas perabot display IKEA. HehRatusan ‘Pelanggannya’ Datang Tidur Melepak Ibarat Rumah Sendiri Setiap Hari. (9 Gambar)

Sumber: 101Viral