Author: admin

Produk Yang Perlu Ada Di Seluruh Pasaraya Malaysia

Antara benda yang menjengkelkan ketika membeli belah di pasaraya besar, bila anda terpaksa menghabiskan masa lebih dari 15 minit untuk mencari barang yang anda nak beli. Lebih tak selesa bila ada sesetengah pekerja yang mengekor sepanjang anda berada di dalam kedai atau pasaraya tu. Boleh tahan annoying jugalah. Shopping groceries dan toiletries boleh jadi lebih menyeronokkan dengan adanya benda-benda kat bawah ni. Jom tengok! #1 – Di kedai ini pelanggan yang menentukan sama ada mereka memerlukan bantuan ataupun tidak. #2 Troli dengan GPS. Memang wow! #3 – Siap ada kalkulator lagi. Lepas ni tiada lagi masalah lari bajet. Hehe! #4...

Read More

Tidur Peluk Bantal Peluk Pocong. Ada Berani?

Banyak lagi jenis bantal yang boleh dipeluk, tapi nak juga peluk bantal pocong ni. Di manakah rasionalnya? Difahamkan, bantal poncong bersaiz orang dewasa ini dijual secara online pada harga RM140 (1,111 Baht). Untuk pengetahuan semua, bantal berukuran 165 sentimeter ini merupakan produk dari negara jiran iaitu Thailand.  ...

Read More

Boleh Jadi Lapar Bila Tengok Gambar-Gambar Beg Tangan Ni

Wanita dan beg tangan memang tak dapat dipisahkan. Beg tangan bukan sahaja digunakan untuk mengisi barang, ia juga merupakan aksesori  yang paling diperlukan oleh kaum hawa.  Beg tangan boleh menjadikan penampilan setiap wanita itu tampak lebih menarik dan bergaya. Design serta ciri kepelbagaiannya membuatkan beg tangan seseorang itu lebih unik.  Rommy Kuperus, seorang designer yang menetap di Belanda sering menghasilkan aksesori yang diinspirasikan dari makanan, termasuklah beg tangan. Beg tangan yang dihasilkan oleh Rommy Kupers ini mampu membuatkan sesiapa saja terasa lapar ketika melihatnya. Jom lihat foto-foto ni.   Sumber: Bored...

Read More

Guna Jarum Suntikan Buat Lukisan, Hasilnya Pasti Membuatkan Ramai Terkejut

Kimberly Joy Magbanua, 24, mempunyai bakat besar dalam bidang melukis namun tak pernah sekali pun ke kelas lukisan. Sebaliknya, dia mula bekerja sebagai seorang jururawat, tanpa mengetahui bahawa dia dapat menggabungkan profesion dan minatnya dalam satu bentuk seni yang baru. Jururawat berusia 24 tahun dari Valladolid, Filipina ini memberitahu idea untuk menggunakan jarum suntikan ini tercetus sekitar tahun lepas. Melalui banyak percubaan dan kesilapan, Kimberly Joy Magbanua akhirnya berjaya menyempurnakan teknik lukisan dengan jarum suntikan ini. Biasanya dia mengambil masa antara 3 ke 5 jam untuk menyiapkan sebuah lukisan. Jarum juga kerap ditukar. Malah, proses ini turut memakan sedikit...

Read More

Foto Aneh Ini Berjaya Membuatkan Ramai Rasa Tertipu

Setiap kali anda melihat foto dengan lingkaran merah pastinya anda akan merasakan foto tersebut menunjukkan sesuatu dikaitkan dengan kejadian mistik. Ribuan orang dikatakan sibuk mencari apa yang tak kena dengan gambar lelaki ini. Ada yang beranggapan lingkaran merah itu menunjukkan penampakan hantu, haiwan ganas, sementara yang lain mengaku tidak melihat apa-apa. Imej dari eBaum’s World Rupa-rupanya lelaki ini telah ‘menipu’ kita semua dengan dua gambarnya itu. Sebenarnya tiada lingkaran merah yang terdapat dalam dua gambar tersebut, objek yang kelihatan seperti lingkaran merah itu sebenarnya sejenis alat penangkap serangga tanpa jaring. Bukan foto mistik mahupun haiwan ganas sepeti ramai yang sangkakan....

Read More